Отговорно кредитиране

Един от най-важните фактори, е че миникредит дава бърза възможност за решение на битови проблеми, то ест, ако един български гражданин спешно търси пари за ремонт на кола, лекарства или домашни уреди.

Обаче много е важно, да разбирате, че Бързи кредити си остават кредити и изискват добро обмислено решение. Недейте да бързате, първо търсете друго решение.

Не забравяйте да правите сравнение

Преди да се взима кредит задължително трябва да се проучат условия и оферти на няколко банки или техните посредници. Според подобно проучване ще се открие най-изгодния вариант. Съвети за заем:

  1. най-добра лихва
  2. изгодна сума на заем
  3. най-удобния срок

Проверявайте кредитния рейтинг

Такава предварителна проверка улеснява получаване на кредит. В случай, добър кредитен рейтинг клиента може да получи по-ниска лихва и по-голяма сума за кредит. Това му дава възможност да избира удобните му срокове и суми за изплащането.

Сумата на займа — реална цифра, а не измислени суми

Преди да бъде избрана кредитната сума задължително трябват да се преценят реални възможности, не бива да се забравя, че после тези пари трябва да се връщат. Дори, ако става въпрос за Кредит до 1000 лева, той също трябва да бъде върнат навреме.

Това означава, че сумата на изплащането трябва да е около 30-40% от дохода на семейството ви или личния доход за да могат да се покриват изплащанията без забавяне и излишни трудности.

Какво трябва да се знае за договор

Нашите съвети за кредит. Първата стъпка след като договора е получен — е подробно запознаване с него. Много е важно от началото да се разбере какви лихви, срокове, начин на плащания и други условия се предлагат. Договора трябва да се чете внимателно, особенно всичко, което е написано с по-ситен текст за да няма неприятно изненади после.

Погасяване на кредит

Погасяването на кредита винаги трябва да е извършено навреме. Затова не бива да се нарушават установени срокове от кредиторите, също така да бъде забравено плащането. В противен случай възможни глоби. По-добре да се предпазите от Кредити с лошо ЦКР за да не влезете в списък на подобни клиенти.

Датата на погасяване

Датата на погасяване клиентът избира самостоятелно и понякога не се замислят за удобните дни. Какво означава това? Като удобни дни за погасяването се подразбират близките дати на заплатата ви, пенсия или примерно стипендия. Тези дати ще ви улеснят погасяването.

Не бързайте

Минизаеми винаги могат да помогнат в спешна ситуация, когато не знаеш как бързо да намериш пари, но важно е да се помни, че това не са подарени пари, а дадени за известно време и трябва да бъдат върнати в срок.

Затова Binixo препоръчва на потенциалните си клиенти от цяла България винаги първо да търсят решение на финансовата липса в рамките на семейство си, сред приятели или колеги и възможно няма да ви се наложи да теглите пари от банките.

Обаче, ако все пак друго решение няма Binixo като кредитен брокер ще ви помогне в оформянето на кредит с най-добри условия и по най-бързия начин.